RoCarta
Modifica articol

Taylor Swift

De la RoCarta, enciclopedia lumii în limba română.

Taylor Alison Swift (născută pe data de 13 decembrie 1989 în West Reading, Pennsylvania, ) este o cantautoare americană de muzică , country și alternative/indie. Recunoscută pentru scrierea propriilor versurilor, versatilitatea muzicală, reinvențările artistice, și influența asupra industriei muzicale, Swift este o figură culturală proeminentă a secolului XXI.

Taylor Swift a început să scrie cântece profesionist la vârsta de 14 ani și a semnat cu Big Machine Records în 2005. Ea a lansat șase albume de studio sub etichetă, patru dintre ele pentru radio country, începând cu Taylor Swift (2006). Următorul ei album, Fearless (2008), a explorat genul pop country, iar single-urile sale „Love Story” și „You Belong with Me” au catapultat-o în vârful clasamentelor muzicale. Speak Now (2010) a avut influențe rock, în timp ce Red (2012) a conținut elemente electronice și a prezentat prima melodie numărul unu a lui Swift în clasamentul Billboard Hot 100, „We Are Never Ever Getting Back Together”. 

Se desparte de Big Machine Records în 2018 și semnează cu Republic Records. Lansează al șaptelea album, Lover (2019), primul deținut de ea însăși. Inspirată de singurătatea și dorința de evadare din timpul pandemiei COVID-19, Taylor s-a aventurat în stilurile indie-folk și rock-alternativ pe cele două albume „soră” din 2020, folklore și evermore, care au devenit cele mai aclamate albume ale carierei sale. Se întoarce la pop cu al zecelea album, Midnights (2022), spărgând nenumărate recorduri, devenind cea mai de succes lansare din era streaming-ului, și generând hitul „Anti-Hero”. În săptămâna de lansare a albumului Swift a devenit primul artist din istorie care să ocupe întregul Top 10 al Topului Hot 100. În 2023 artista s-a îmbarcat în turneul The Eras Tour, preconizat să devină cel mai mare turneu din istorie.

Viața și cariera muzicală

Swift cu fani la Festivalul TIFF 2022, unde a prezentat scurtmetrajul All Too Well

Swift cu fani la Festivalul TIFF 2022, unde a prezentat scurtmetrajul All Too Well

1989-2006: Copilăria și începutul carierei 

Taylor Alison Swift s-a născut pe 13 decembrie 1989 în West Reading, , ca fiică a lui Scott Kingsley Swift și Andrea Gardner Swift. Taylor are și un frate mai mic, Austin Kingsley Swift, care este actor. Primii ani din viață i-a petrecut la o fermă de brazi de Crăciun, pe care familia ei o deținea, după care s-au mutat în Wyomissing, Pennsylvania. 

La vârsta de 9 ani Taylor devenea din ce în ce mai interesată de teatrul muzical și făcea adesea călătorii la pentru lecții de canto și teatru. Își petrecea weekend-urile cântând în baruri și restaurante locale și scriind cântece. După ce și-a îndreptat atenția spre muzica cântărețelor și , celebre în muzica country, Taylor a devenit din ce în ce mai sigură că trebuie să ajungă la , Tennessee, („capitala muzicii country”) pentru a avea o șansă de a-și lansa cariera muzicală. La 11 ani a făcut prima vizită în Nashville, cu mama sa, când a înregistrat cover-uri la piese lansate de Dolly Parton și Shania Twain, pe care le-a prezentat unor case de discuri, dar a fost respinsă. La 12 ani a luat lecții profesionale de chitară și a început să scrie melodii complet originale. După ce a cântat două dintre aceste melodii la o audiție pentru , i-a fost acordat un contract ca „artist aflat în dezvoltare”. Pentru a o ajuta să își continue cariera, familia ei s-a mutat definitiv în Tennessee, când Taylor avea 14 ani, unde a urmat și liceul. 

În Nashville, Taylor se întâlnea regulat după ce termina cursurile cu o echipă de scriitori și producători, care au descris talentul ei de a compune cântece „foarte natural” și au evidențiat faptul că „avea o viziune foarte clară despre ce voia să cânte și să scrie”. În 2005, în timp ce Taylor cânta la o cafenea din zonă, ea i-a atras atenția lui Scott Borchetta, care avea să își deschidă propria casă de discuri, Big Machine Records, unde i-a oferit lui Taylor un contract de vânzări. Ea a fost clientă a Big Machine până în 2018.

2006-2008: Taylor Swift

La numai 16 ani, Swift a lansat single-ul de debut „Tim McGraw” la mijlocul anului 2006, ocupând locul #6 în revista topul Hot Country Songs. Albumul ei de debut, intitulat după numele ei, a fost lansat pe 24 octombrie 2006. Taylor a scris singură 3 melodii și a fost coautoare la celelalte melodii de pe album, iar acesta a debutat pe locul #19 în Billboard 200 și s-a vândut în 36.000 de mii de unități în prima săptămână. A ajuns pe locul #1 in topul Billboard Top Country Albums și mai târziu pe locul #5 în Billboard 200. A mai lansat 4 single-uri pe perioada 2006-2008, „Teardrops on My Guitar” , „Our Song”, „Picture to Burn” și „Should've Said No”, toate bucurându-se de un succes neașteptat, „Our Song” ajungând locul #1 pe topul Billboard Hot Country Songs și locul #16 pe Billboard Hot 100, iar „Teardrops on My Guitar” ajungând locul #13 tot pe Hot 100. „Should've Said No”, ultimul single de pe album, a devenit al doilea numărul #1 pe Hot Country Songs. 

În 2007, Taylor a câștigat CMA Horizon Award 2007 și a câștigat premiul „Artista Country Favorită” la premiile American Music Awards. Ea a fost nominalizată în 2008 pentru premiile Grammy la categoria "Best New Artist", dar a pierdut în fața lui Amy Winehouse. 

Până în prezent, albumul Taylor Swift a vândut peste 11 milioane de exemplare la nivel global. A devenit cel mai longeviv album country din istorie, dar si cel mai longeviv al aniilor '00, pe topul Billboard 200, topul oficial al albumelor în SUA, unde a fost prezent timp de 285 de săptămâni.  A mai lansat un album de Crăciun, The Taylor Swift Holiday Collection (2007), și un EP numit Beautiful Eyes (2008).

2008-2010: Fearless 

Al doilea album a lui Taylor, Fearless a fost lansat în SUA pe 11 noiembrie 2008. Albumul a ajuns pe locul #1 pe Billboard 200. S-a vândut în 592.304 de exemplare în prima săptămână. Primul single, „Love Story” a ajuns un mare hit și a ocupat locuri fruntașe în topurile country și topurile pop, ajungând pe locul #4 pe Hot 100 și devenind cel mai bine vândut cântec country din istorie. 

Cântecul a fost urmat de al 2-lea single, „White Horse”, care s-a bucurat de o recepție critică foarte bună și a ajuns pe locul #13 pe Hot 100.  Următorul single avea să devină cel mai de succes de până atunci pentru Taylor, intitulat „You Belong With Me” care a atins numărul #2 pe Hot 100 și, împreună cu „Love Story”, au devenit unele dintre cele mai mari hituri ale anului 2009, atât global, cât și pe teritoriul american, unde în ciuda faptului că sunt catalogate ca fiind country au fost cele mai mari hituri ale anului pe posturile de radio pop.  Următoarele single-uri au fost „Fifteen” și „Fearless”, care au ajuns #23 și #9 respectiv. Dar acestea nu sunt singurele melodii care au intrat în topuri, albumul având vânzări excepționale, alte 5 melodii de pe album au ajuns în Top 25 pe Hot 100, și un total de 16 melodii (inclusiv single-uri) au intrat în topul total.  

Albumul a devenit cel mai bine vândut album al anului 2009, iar Taylor a devenit cel mai tânăr artist care să dețină acest titlul de cel mai bun album vândut într-un an calendaristic, ea având doar 18 ani. A petrecut 11 săptămâni pe locul #1 pe Billboard 200, cele mai multe săptămâni pe locul #1 pentru un album country din istorie și a rămas în top timp de 255 de săptămâni. A petrecut 58 de săptămâni în top 10 pe Billboard 200 (peste un an), cele mai multe săptămâni în top 10 pentru un album country.  

Până în prezent albumul a vândut peste 24 de milioane de copii global (incluzând re-înregistrarea din 2021) și a fost certificat „diamant” de către RIAA, lucru echivalent cu vânzarea de peste 10 milioane de copii pe teritoriul american.  

Taylor pe scenă la The Fearless Tour La Premiile Grammy din 2010, Fearless a câștigat „Albumul Anului” și „Cel mai Bun Album Country”, iar Taylor a devenit cel mai tânăr artist să câștige „Albumul Anului”(la acel timp), la numai 20 de ani. Ea a câștigat un total de 4 grammy-uri în acea seară. A mai câștigat 5 premii AMA, „Entertainer-ul Anului” la premiile Country Music Association și multe altele, albumul devenind cel mai premiat album country din istorie. 

Ea și-a promovat albumul și prin primul ei tur, „The Fearless Tour”, care a ținut din 2009 până în 2010, a avut o audiență de 1.2 mil. de persoane și a încasat $65 de mil. de dolari, iar un format DVD și Blu-Ray al concertului a fost vândut.  Taylor a luat parte și la crearea muzicii pentru filmul „Valentine's Day ”, lansând single-ul „Today Was a Fairytale”(2010), care a debutat pe locul #2 pe Hot 100, și a devenit primul ei număr #1 pe Hot 100 Canadian.  Re-înregistrarea acestui album, „Fearless (Taylor's Version)”, a fost lansată pe 9 aprilie 2021. Această versiune este deținută total de Taylor, drepturile înregistrării originalului fiind vândute de fosta ei casă de discuri.

2010-2012: Speak 

Now După succesul major a lui Fearless, publicul începuse să pună la îndoială talentul lui Taylor de a scrie propriile piese, chiar dacă multe dintre ele erau scrise solo, fără alți coautori. Așa că, ea a decis că o să arate lumii că poate să scrie și să producă singură, fără ajutorul nimănui. Deci, ea a scris al treilea ei album singură și a co-produs fiecare piesă, două lucruri foarte rar întâlnite în industria muzicală modernă. 

În august, 2010 Taylor a lansat primul single de pe al treilea ei album, Speak Now, intitulat „Mine”. Cântecul a debutat pe locul #3 pe Hot 100, făcând-o a doua artistă din istorie, la acel timp, să debuteze două cântece în Top 5 în același an (primul fiind „Today Was a Fairytale”). Speak Now a fost lansat pe 25 octombrie, 2010 și a devenit un succes instantaneu, debutând la numărul #1 pe Billboard 200, cu peste 1 mil. de exemplare vândute în prima săptămână, primul ei album să realizeze asta, dar și doar al 16-lea din istorie, la acel timp. Datorită acestor vânzări impresionante, toate cele 14 cântece ale albumului au fost prezente pe topul Hot 100, acesta fiind primul album din istorie care a realizat asta. După lansarea ediției „deluxe” a albumului, cele 3 piese bonus ale acestuia au intrat și ele pe Hot 100, aducând totalul de piese de pe album care au intrat în top la 17.

Următoarele single-uri s-au bucurat și ele de succes, al 2-lea intitulat „Back To December” ajungând în Top 10, pe locul #6, iar două melodii au ajuns și ele Top 10, fără măcar să fie single-uri, „Speak Now”(#8) și „If This Was A Movie”(#10). Restul single-urilor, „Mean”, „Sparks Fly” și „Ours” au atins toate Top 20 pe Hot 100. Șase melodii de pe album au ajuns la #1 pe US iTunes Songs (top care urmărește vânzările digitale în timp real).  La Premiile Grammy din anul 2012, piesa „Mean” a câștigat „Cel mai bun cântec country” și „Cea mai bună performanță country”, iar Taylor a cântat melodia, captivând pozitiv atenția criticilor. 

A mai câștigat „Entertainer-ul Anului” de două ori consecutiv, în 2011 și 2012, la premiile Country Music Association, 5 premii AMA, pe parcursul 2010-2012, inclusiv „Artistul Anului” și i-a fost acordat titlul de „Femeia Anului” în 2011, de către Billboard.   Taylor cântând la un concert din turul ei, „The Speak Now World Tour” (2012) Albumul a vândut peste 15 milioane de copii global (incluzând re-înregistrarea din 2023), petreând un total de 193 de săptămâni pe topul Billboard 200. Taylor a îmbarcat într-un tur mondial numit „The Speak Now World Tour”, cu o audiență totală de 1.6 mil. de persoane și a încasat $123 de milioane de dolari. A fost lansat un album live intitulat „Speak Now World Tour – Live” care a atins locul #11 pe Billboard 200.  Ea a luat parte la crearea coloanei sonore pentru „The Hunger Games”(2012), înregistrând 2 cântece, "Safe & Sound" și "Eyes Open", cu primul câștigând un Grammy și fiind nominalizat la Premiile Globul de Aur.

2012-2014: Red și tranziția spre pop

După ce scrisese întregul ei album precedent, „Speak Now” singură, Taylor a vrut să încerce ceva nou. Așa că, în august, 2012 ea a lansat primul single de pe album, "We Are Never Ever Getting Back Together", o piesă pop-country, scrisă și compusă cu ajutorul unor cei mai cunoscuți producători în lumea pop, fiind primul semn că muzica ei se îndrepta într-o direcție diferită. Melodia a devenit prima ei piesă care să ajungă pe locul #1 pe Hot 100, topul oficial al SUA. De asemenea, piesa a spart recordul pentru cea mai rapid vândută piesă digitală. 

Al doilea single, „Begin Again” a fost lansat în octombrie, și a atins poziția #7, de data aceasta cântecul fiind în totalitate country. Următorul single, „I Knew You Were Trouble”, a continuat trendul spre pop, incorporând elemente de dubstep și EDM, și a fost un succes internațional, ajungând pe locul #2 pe Hot 100, unde este certificat de 7 ori platină, iar în multe alte țări piesa devenise cea mai de succes a lui Taylor, la acel timp. Încă două single-uri care rămăseseră cu influențele tipice country ale lui Taylor un fost lansate, „Red” și „Everything has changed” (o colaborare cu Ed Sheeran), primul ajungând pe locul #6 în SUA, iar al doilea devenind un hit național în Regatul Unit. Piesa „22”, altă piesă cu influențe majore pop, a fost și ea lansată ca single și a atins #20 pe Hot 100 și a devenit un clasic pentru tineret, piesa fiind despre „viața confuză, dar fericită” a adulților tineri. Taylor la un concert din turul „The Red Tour” (2013) Al 4-lea ei album Red a fost lansat pe 22 octombrie 2012, și a fost întâlnit cu succes atât critic, fiind unul dintre cele mai apreciate albume ale lui Taylor, dar și cu succes comercial, debutând pe locul #1 pe Billboard 200 cu 1.21 de milioane de copii vândute în prima săptămână, fiind al doilea ei album consecutiv să debuteze cu peste 1 mil. de copii, și făcând-o pe Taylor singura artistă din istorie să realizeze asta, și totodată a fost cel mai mare debut al deceniului la acel timp.

Albumul a vândut peste 23 de milioane de exemplare global (incluzând re-înregistrarea din 2021), a fost certificat de 7 ori platină de RIAA și a petrecut 185 de săptămâni pe Billboard 200, după care a părăsit topul odată cu lansarea versiunii re-înregistrate, Red (Taylor's Version). Un total de 6 cântece s-au poziționat la #1 pe US iTunes Songs. În septembrie, 2012 Taylor a lansat o melodie caritabilă numită „Ronan”, după ce a citit o postare de blog despre un băiețel care a murit din cauza cancerului în 2011. Autorul blogului, mama băiatului, este coautor al piesei, a căror vânzări s-au dus spre ajutarea bătăliei cu boala. 

Swift pe scenă la The Red Tour O re-înregistrare a albumului, „Red (Taylor's Version)” , a fost lansată pe 12 noiembrie 2021.  Albumul a fost susținut de un turneu mondial, „The Red Tour”, care a încasat $150 de mil. de dolari, cu o audiență de 1.7 de mil. de oameni. Ea a mai câștigat 5 premii AMAs, în 2012 și 2013, inclusiv „Artistul Anului” și video-ul pentru „I Knew You Were Trouble” a câștigat „Cel mai bun video de o femeie” la premiile MTV VMAs. Taylor a luat parte la scrierea unui cântec pentru filmul „One Chance”(2013), numit „Sweeter than Fiction”, pentru care a primit încă o nominalizare la

La Premiile Grammy din 2014, ea a fost nominalizată în 4 categorii, inclusiv „Albumul Anului”, cel mai prestigios premiu, pentru care echipa ei și chiar și ea erau mai convinși ca niciodată ca îl va câștiga, dar din păcate nu s-a întâmplat asta. Acest lucru a determinat-o pe Taylor „să arate lumii că merită să fie unde este, și că este capabilă de orice își propune, realizând că nu poate să schimbe ce i se întâmplă, dar poate să controleze ce compune”. Așa s-a născut următorul ei album, primul ei album în totalitate pop, unul dintre cele mai cunoscute din istorie.

2014-2017: 1989 și „Dispariția” 

În martie 2014 Taylor s-a mutat în New York, unde a scris mare parte din noul ei album, 1989, cu o echipă de cei mai buni producători pop, cu care va continua să lucreze în viitor, cum ar fi Jack Antonoff, Max Martin, Shellback și Ryan Tedder.  

Primul single, „Shake it Off”, lansat pe 18 august 2014, a devenit rapid una dintre cele mai de succes melodii ale deceniului, debutând la numărul #1 pe Hot 100, unde a stat 4 săptămâni neconsecutive, dar și 8 săptămâni pe locul #2. Este, discutabil, cea mai de succes piesă a lui Taylor, stând în topul Hot 100 timp de 50 de săptămâni (aproape un an) și a fost certificată de RIAA „diamant” (peste 10 mil. de copii vândute). Video-ul piesei are în prezent peste 3.2 miliarde de vizionări pe Youtube, fiind al 3-lea cel mai vizionat video de o femeie.  

Al doilea single, „Blank Space”, a replicat succesul primului single, poate chiar mai mult de atât, detronând chiar „Shake it Off” de pe locul #1, Taylor devenind prima artistă din istorie care s-a detronat singură de pe poziția fruntașă, și singura până în prezent. „Blank Space” a ocupat poziția #1 timp de 7 săptămâni, cel mai longeviv #1 al carierei ei. Și această piesă este eligibilă pentru certificarea de „diamant”, iar video-ul ei a fost, la acel timp, cel mai rapid video care a atins 1 miliard de vizionări. În prezent, video-ul are 3 miliarde de vizionări, fiind al 5-lea cel mai vizionat video pe Youtube de o femeie. Aceste două single-uri sunt clar cele mai de succes ale lui Taylor, fiind unele dintre cele mai bine vândute single-uri global din istorie, lucru care se reflectă și în vânzările albumului căruia îi aparțin. Taylor a mai lansat două promo-single-uri (lansate pentru a promova albumul, nu pentru a avea succes individual), „Welcome To New York”, scris din iubirea ei pentru orașul New York, și „Out Of The Woods”, care a devenit mai târziu, în 2016, un single oficial, și a atins poziția #18. 

Înainte să lanseze albumul, Taylor a vrut ca fanii ei să fie primii care să îl audă, așa că a ales personal fani din spatele unor conturi de fani de pe rețele de socializare, și i-a invitat la casele ei, cu o lună înainte de lansare, și au ascultat albumul împreună, Aceste întâlniri au fost numite ”secret sessions” (sesiuni secrete). 

1989 a fost oficial lansat pe 27 octombrie, 2014 cu un succes masiv, debutând cu 1.287 milioane de copii în prima săptămână, cel mai al carierei ei, și cel mai mare al deceniului trecut, la acel timp (al 2-lea cel mai mare la sfârșitul deceniului). Era al treilea debut de peste 1 mil. de copii consecutiv a lui Taylor, făcând-o pe ea primul și singurul artist din istorie să realizeze asta. Albumul a petrecut 11 săptămâni pe poziția #1, făcând-o pe Taylor doar a doua artistă din istorie să aibă 2 albume care au stat la #1 mai mult de 10 săptămâni (primul fiind Fearless). În doar 3 luni a devenit cel mai bine vândut album al anului 2014, iar în 2015 a avut cea mai bună performanță pe Billboard 200. Nu a părăsit topul 10 pe Billboard 200 deloc în primul an de lansare (52 de săptămâni), fiind doar al 5-lea album din istorie să realizeze asta. A mai petrecut încă 7 săptămâni în top 10, aducând totalul la 59 de săptămâni, și încă se află și în prezent, la 9 ani de la lansare, în topul Billboard 200 cu un total de 455 de săptămâni de prezență, al 3-lea cel mai longeviv album feminin din istorie, aflându-se în regiunea pozițiilor #10-#20 din 200, crescând exponențial în popularitate după demararea turneului The Eras Tour al artistei în 2023. 

Albumul a mai beneficiat de încă 4 single-uri, toate ajungând în top 20 pe Hot 100, ultimul (al 6-lea single de pe album), precizat mai sus, „Out Of The Woods”, ajungând pe #18. Al treilea single, „Style” a atins locul #6, și este recunoscut ca unul dintre cele mai bune cântece ale lui Taylor, mulți numindu-l „perfecție pop”. Pentru al 4-lea single, „Bad Blood”, Taylor a lansat un remix al piesei cu Kendrick Lamar, și piesa a atins poziția fruntașă pe Hot 100, devenind al treilea numărul #1 de pe album, iar video-ul remix-ului a spart recordul, la acel timp, pentru cele mai multe vizionări în 24 de ore. Al 5-lea single, numit „Wildest Dreams” a atins poziția #5 în top, acesta fiind unul dintre cele mai iubite cântece ale lui Taylor, atât de fani, dar și de publicul general. Toate aceste prime 5 single-uri (împreună cu „Shake it Off” și „Blank Space”) au ajuns #1 pe US iTunes Songs Chart, albumul 1989 fiind primul din istorie să aibă 5 single-uri la #1. 

Taylor a promovat albumul și prin turneul ei mondial „The 1989 World Tour”(2015), care a avut o audiență de 2.2 milioane de persoane și a încasat $250 de mil. de dolari (cu 100 de mil. mai mult decât turul ei precedent), fiind cel mai de succes tur al anului. O ediție filmată profesional a unui concert din tur a fost lansată pe Apple Music. Turul a spart numeroase recorduri de audiență și vânzări, inclusiv cele mai multe show-uri sold-out pentru un artist la Staples Center, 16 la acel timp, pentru care a primit un banner care este și astăzi agățat în arenă, cu numele ei și recordul doborât. 

Albumul este eligibil pentru certificarea de „diamant” în SUA (peste 10 mil. de copii), iar global a vândut peste 27 de mil. de exemplare, fiind cel mai de succes album a lui Taylor, și unul dintre cele mai de succes din istoria muzicii. Deși a lipsit primii 3 ani de pe platformă, albumul a depășit 5.5 miliarde de ascultări pe Spotify. Albumul a câștigat un total de 47 de premii, devenind cel mai premiat album pop din toate timpurile. În 2014, i-a fost acordat lui Taylor premiul „Dick Clark Award for Excellence” de către Premiile American Music , premiul numit după fondatorul acestora, care îi recunoștea vânzările extraordinare și succesul masiv din ultimii ani. Ea este singurul artist din istorie cu acest premiu. Tot la Premiile American Music, în 2015, Taylor a mai câștigat încă 3 premii. Video-ul piesei „Bad Blood” a câștigat la Premiile MTV Video Music Awards „Video-ul Anului”, și pe lânga asta, piesa și video-ul ei au mai câștigat încă 17 premii, devenind al 5-lea cel mai premiat cântec din istorie. La Premiile Grammy din 2016, Taylor a câștigat 3 premii, inclusiv „Albumul Anului”, cel mai prestigios premiu, câștigat pentru a doua oară de ea, devenind prima femeie din istorie care să îl câștige de două ori, și de asemenea primul artist care să îl câștige cu albume de două genuri de muzică diferită (country; pop — de atunci l-a mai câștigat o dată, cu albumul ei alternative, „folklore”). În același timp, ea a devenit primul artist care a câștigat atât „Cel Mai Bun Album Country”, cât și „Cel Mai Bun Album Pop”. I-a fost acordat, pentru a doua oară, titlul de „Femeia Anului” de către Billboard, devenind singura artistă cu două din aceste titluri. 

În timp ce era cel mai bine vândut artist de pe planetă, Taylor a luptat și pentru drepturile fiecărui artist din industria muzicală. În 2014, ea și-a eliminat întreaga discografie de pe (unul dintre cele mai mari servicii de streaming muzical din lume) pentru că compania nu plătea artiștii pentru fiecare stream (fiecare ascultare) al cântecelor lor, arătând că industria încă poate continua cu vânări fizice și digitale ale pieselor, două numere ale vânzărilor care erau, și încă sunt, în continuă scădere. După ce a discutat cu compania, și i-a făcut să își schimbe regulile în unele mult mai eficiente și beneficiare artiștilor, în special celor mai puțin cunoscuți, ea și-a pus muzica înapoi pe Spotify în 2017, și deși a avut doar 3 ani, a ajuns deja a patra cea mai ascultată artistă pe serviciul de streaming din istorie. 

În 2015, a scris o scrisoare celor de la (din nou, unul dintre cele mai mari servicii de streaming din lume), ajutând din nou artiștii care nu erau destul de bazați în industrie, și i-a făcut și pe aceștia să își schimbe regulile, pentru ca fiecare scriitor, producător sau inginer al unei piese să fie plătit într-un mod corect. 

După succesul masiv a lui 1989, Taylor s-a simțit supra-expusă lumii, iar viața sa personală devenise subiectul a deja prea multe conversații. Pe tot parcursul carierei ei, în special în ultimii ani, viața ei a fost o țintă pentru mass-media și tabloide ce ori o criticau direct, ori schimbau realitatea și îi făceau pe alții să o critice. Deși avea doar 20 și ceva de ani, o vârstă la care multe persoane își trăiesc viața fără restricții, Taylor a crescut în timp ce întreaga lume o observa. În 2016, mai mult ca niciodată, o tonă de zvonuri și vorbe circulau despre ea, și multă lume, care devenise deja inconfortabilă cu nivelul de succesul al ei, a ajuns să creeze din fosta „Dulceața Americii” (așa cum fusese numită în trecut) o imagine falsă a ei, mulți numind-o un „șarpe” (asociind-o cu falsitate și răutate). Swift a dispărut din ochii publicului timp de aproape un an. 

Singura excepție a fost în ianuarie-februarie 2017, când a lansat împreună cu Zayn piesa „I Don't Wanna Live Forever”, pentru coloana sonară a filmului „Fifty Shades Darker”, piesă care atinge poziția #2 pe Hot 100, și devine una dintre cele mai de succes colaborări ale anului. Taylor a cântat piesa, împreună cu un set de piese mai vechi, în februarie 2017, în Houston, la „singurul ei concert din 2017”. 

În august 2017, toate postările de pe fiecare rețea de socializare ale lui Taylor au fost șterse. Nu mai era nimic, tehnică care este în prezent folosită de foarte multe celebrități, semnificând un nou început și o schimbare majoră. Fanii și publicul începuseră deja să facă teorii despre ce se va întâmpla în viitor și care va fi următoarea mișcare a lui Taylor.

2017-2019: "Reputation"

Pe 21 august 2017, Taylor a postat 3 video-uri criptice care împreunate formau un singur video, ce reprezenta un șarpe mușcând, făcând referire la porecla care i-a fost dată în anii precedenți, șarpe care va deveni una dintre cele mai importante teme și motive ale albumului și ale esteticei întregii ere reputation. Două zile mai târziu, Taylor a anunțat că primul single de pe album va fi lansat ziua următoare, și că albumul în sine va fi lansat pe 10 noiembrie, numit "Reputation".  

„Look What You Made Me Do”, primul single, a fost oficial lansat pe 24 august. A marcat o schimbare drastică în sunet și temă, piesa fiind dark-pop, cu elemente mult mai „întunecate” și cu versuri pe măsură. Taylor adoptase personajul pe care publicul l-a creat, spunând: „Am devenit ce toată lumea voia să fiu. Am devenit personajul negativ, rău-făcătorul pe care toată lumea îl crease”. În cântec, ea „vorbește” cu cineva prin telefon, spunându-i: ”I'm sorry, the old Taylor can't come to the phone right now. Why? Oh... 'cause she's dead.” („Îmi pare rău, vechea Taylor nu poate vorbi acum. De ce? Oh... pentru că e moartă.”), „omorându-și” vechea personalitate, și adoptând-o pe cea nouă, cea rea. Cum toată lumea aștepta cu nerăbdare întoarcerea lui Taylor, piesa a avut un succes masiv. Stațiile radio din SUA au pus melodia așa de mult, încât aceasta a debutat prea devreme pe topul Hot 100, doar din 3 zile de radio, fără să se ia în calcul vânzările, pe poziția #77. 

Următoarea săptămână, melodia a sărit direct la #1, fiind una dintre cele mai puternice melodii din istoria topului, având peste 1000 de puncte, lucru pe care doar piesa „Hello” de la Adele l-a mai realizat. Piesa a spart o tonă de recorduri, inclusiv recordul pentru cele mai multe ascultări într-o zi pe Spotify, la acel timp, cu 8 milioane. Piesa a stat la #1 pentru 3 săptămâni și a devenit una dintre cele mai de succes ale anului, dar și a 5-a piesă a lui Taylor ce a ajuns #1 (în prezent 7). Video-ul oficial cu versurile piesei a acumulat peste 19 mil. de vizionări în primele 24h, cele mai multe pentru un video cu versuri din istorie. Premiera video-ului oficial a avut loc la MTV Video Music Awards, și a acumulat peste 43 de mil. de vizionări în primele 24h, și acesta spărgând recordul pentru cele mai multe vizionări în primele 24h, la acel timp. Video-ul este recunoscut de mulți ca cel mai bun video a lui Taylor, și a fost numit unul dintre cele mai bune al deceniului. 

În timp ce „Look What You Made Me Do” era încă la #1, Taylor a lansat un promo-single (lansat pentru a promova albumul, nu pentru a avea succes individual), numit „...Ready for It?”, care fără un video oficial, sau suport din partea radio-urilor, a debutat pe locul #4, făcând-o pe Taylor prima femeie care să aibă două piese în Top 5 de când propriile piese „Shake it Off” și „Blank Space” ocupau locurile #5 și #4 în 2015. După acest debut major pentru un promo-single, piesa a devenit un single oficial în octombrie, și continua pe drumul de „noua Taylor”, fiind din nou un sunet diferit, cu elemente de hip-hop. Taylor a mai lansat 2 promo-single-uri înainte de album „Gorgeous” (locul #13) și „Call It What You Want” (locul #27), ambele având un sunet mai pop și „fericit” față de cele anterioare.  

Albumul a fost oficial lansat pe 10 noiembrie, 2017, peste tot, în afară de serviciile de streaming (ex. Spotify, Apple Music) , mișcare care a mărit vânzările digitale și fizice ale albumului exponențial, față de restul industriei muzicale. Albumul a debutat la #1 cu 1.2 milioane de copii vândute în prima săptămână, Taylor devenind primul artist din istorie care a debutat cu peste 1 mil. de copii în prima săptămână cu 4 albume diferite. Doar prin aceste vânzări din prima săptămână, albumul devenise deja cel mai bine vândut al anului, iar în săptămâna de debut a vândut mai mult decât întregul top Billboard 200, adică alte 199 de albume, combinate. În decembrie albumul a fost lansat oficial și pe serviciile de streaming, și în ciuda faptului că a avut mai puțin de o lună, a terminat anul în Top 3 cele mai ascultate albume ale anului. Au urmat încă două single-uri, „End Game”, o colaborare cu Ed Sheeran și Future, atingând locul #18, și „Delicate”, care a devenit unul dintre cele mai ascultate melodii pe stațiile de radio americane din 2018, atingând poziția #12.  

Până în prezent albumul a vândut peste 13 milioane de exemplare global. Se află în prezent în Topul Billboard 200 în regiunea #20-#30 din 200, cu un total de 260 de săptămâni. În 2018, Taylor a câștigat 4 premii American Music, inclusiv „Artistul Anului”, când a devenit și femeia cu cele mai multe câștiguri din istoria ceremoniei. De asemenea, a câștigat premiul „Cel mai bine vândut album” la Premiile Billboard Music pentru reputation, și a fost nominalizată la Premiile Grammy.  

Pentru a susține albumul, Taylor s-a îmbarcat în primul ei turneu exclusiv cu stadioane, „Taylor Swift's Reputation Stadium Tour”, care cu 2.8 milioane de spectatori și o sumă încasată de $345 milioane de dolari, a devenit cel mai de succes turneu din istoria Statelor Unite. Pe lângă asta, turul a spart recorduri de audiență și vânzări la aproape toate stadioanele unde a avut loc și a fost 100% sold-out. Un film-concert al turneului a fost lansat pe Netflix pe 31 decembrie 2018. 

În 2018, Taylor a semnat un contract cu o nouă casă de discuri, Republic Records și Universal Music Group, după ce contractul ei cu Big Mashine Records a expirat. Un important punct al contractului este ca Taylor va deține în totalitate drepturile de înregistrare pentru tot ce va crea în viitor ca artist, lucru extrem de rar în industria muzicală, și lucru pe care Big Mashine nu i-l acorda. În octombrie 2018, Taylor și-a declarat pentru prima dată viziunile politice, acordând sprijin democrațiilor. Ea a spus că procesul din 2017 asupra asaltului sexual a schimbat-o și a făcut-o să înțeleagă cât de important este să își folosească platforma în acest fel, după anii în care directorii casei de discuri au încurajat-o să nu spună nimic, pentru a crea imaginea unei „fete perfecte”, care nu vrea să influențeze pe nimeni. Impactul ei a fost major, având în vedere că după doar 24 de ore de la postarea lui Taylor care conținea declarația și încuraja tinerii cu drept de vot să voteze, s-au înregistrat 65,000 de semnături noi de vot, cu 10,000 mai multe decât în toată luna august al acelui an.

2019-2020: "Lover"

Pe 13 aprilie 2019, Taylor a început numărătoarea inversă de 13 zile (13 fiind numărul ei norocos, pe care l-a folosit în situații ca aceasta pe tot parcursul carierei) până la noul ei single. Întreaga estetică a muzicii se schimbase față de albumul precedent, reputation, acest album anunțându-se încă de la început un album colorat și vesel, dar în același timp matur. Așadar, pe 26 aprilie a lansat primul single de pe al șaptelea ei album, „ME!”, o colaborare cu Brendon Urie, care a debutat devreme pe Hot 100, doar din 3 zile de radio, pe poziția #100. Următoarea săptămână a sărit direct pe locul #2, spărgând recordul de cea mai rapidă urcare în istoria topului (98 de poziții). Video-ul piesei a spart recordul pentru cele mai multe vizionări VEVO pe Youtube, cu peste 65 de milioane de vizionări în primele 24 de ore. 

Al doilea single de pe album, „You Need To Calm Down”, a fost lansat în iunie, și este un imn pentru comunitatea LGTBQ+. În video au apărut numeroase celebrități din comunitate, iar piesa a debutat pe poziția #2 pe Hot 100. Atât „ME!”, cât și „You Need To Calm Down” au fost blocate de la poziția #1 de „Old Town Road” (Lil Nas X), piesa cu cele mai multe săptămâni la #1, aducând totalul de piese care au atins locul #2 ale lui Taylor la șase, o remiză cu Madonna pentru cele mai multe. În iulie a lansat un promo-single (lansat pentru a promova albumul, nu pentru a avea succes individual), numit „The Archer”, care a fost privit ca unul dintre cele mai bune cântece ale anului. Cu o săptămână înainte de lansarea albumul Taylor a lansat al treilea single, după care era și albumul numit, „Lover”, care a debutat inițial pe locul #19, și a atins locul #10 în săptămâna de lansare a albumului, fiind al treilea top 10 consecutiv din acest album. Și această melodie a primit critici foarte pozitive, fiind chiar și nominalizată la Premiile Grammy pentru „Piesa Anului”, fiind singura nominalizată care era scrisă exclusiv de artistul care o cântă, melodia având unele dintre cele mai personale și bune versuri al ei. Un remix cu Shawn Mendes al piesei a fost lansat în noiembrie.  

Pe 23 august 2019, albumul Lover a fost oficial lansat, cu o primă săptămână de vânzări excelentă. A avut a doua cea mai mare primă zi pe Spotify pentru un album de o femeie (la acel timp, acum fiind a șasea), cu 55 de milioane de ascultări, și a patra cea mai mare primă săptămână (până în prezent). A debutat la locul #1, cu 867,000 de copii vândute în prima săptămână pe topul Billboard 200, cel mai mare debut de la propriul debut cu reputation în 2017, și făcând-o pe Taylor prima artistă care să debuteze șase albume cu peste 500,000 de copii (7 în prezent). În săptămâna de debut, „Lover” a vândut mai mult decât întregul rest al topului Billboard 200, alte 199 de albume combinate. Datorită vânzărilor masive și a numerelor impresionante de pe serviciile de streaming, toate cele 18 melodii de pe album au intrat pe topul Hot 100 în săptămâna de lansare a albumului, Taylor devenind artista cu cele mai multe intrări simultane în top. Următorul single, „The Man” a fost lansat în februarie 2020. Atât piesa cât și video-ul ei au fost un comentariu asupra sexismului în societatea modernă. Melodia a atins poziția #23.  

Albumul a fost oficial numit cel mai bine vândut album global al anului 2019, cu peste 13 milioane de copii vândute până în prezent, și are un total de peste 6 miliarde de ascultări pe Spotify. De asemenea, Taylor a fost oficial cel mai bine vândut artist al anului 2019 la nivel global, fiind al doilea an în care ocupă poziția #1 (2014 & 2019).  După demararea turneului The Eras Tour în 2023, albumul a experimentat o creștere enormă în popularitate, revenind, la 4 ani de la lansare, în Topul 10 Billboard 200 al albumelor din SUA. Împreună cu albumul, una dintre piesele preferate a fanilor și cea care deschide fiecare concert, Cruel Summer, a explodat pe serviciile de streaming precum Spotify și Apple Music și a devenit astfel al cincelea single al albumului, atingând poziția #1 pe Topul Hot 100,fiind a zecea melodie a artistei care atinge acest prag.   Swift la Premiile American Music (2019) La Premiile MTV Video Music în 2019, Taylor a câștigat 3 premii, inclusiv „Video-ul Anului” pentru „You Need To Calm Down”, devenind prima femeie care să câștige cel mai prestigios premiu al ceremoniei de două ori. Premiile American Music au onorat-o pe Taylor cu titlul și premiul de „Artistul Deceniului” pentru tot ce a realizat în anii '10. La ceremonie a câștigat toate cele 5 premii pentru care era nominalizată, iar împreună cu premiul „Artistul Deceniului”, a câștigat un total de 6 premii în acea noapte, devenind cel mai premiat artist din istoria ceremoniei, depășindu-l pe Michael Jackson, cu 29 de premii (în prezent 32).  

La Premiile Grammy 2020, Taylor a primit 3 nominalizări, inclusiv „Piesa Anului”(Song of the Year) pentru „Lover”, menționat mai sus, singurul nominalizat scris exclusiv de artist. La sfârșitul lui 2019, Billboard și-a sărbătorit a 125-a aniversare, publicând „Topul Celor Mai Mari Artiști din Istorie”, unde Taylor s-a plasat pe locul #8, între Michael Jackson și Stevie Wonder, fiind singura artistă care a debutat în acest secol și care se afla în Topul 10, dar și singura din Topul 10 cu mai puțin de 30 de ani de activitate, cu doar 13 de ani de carieră la acea dată. În noiembrie a lansat „Beautiful Ghosts”, aflat pe coloana sonoră a filmului „Cats”, piesa fiind apreciată critic. În decembrie a scris un cântec pentru Crăciun, și l-a lansat săptămâna următoare, numit „Christmas Tree Farm”, făcând referire la ferma de brazi de Crăciun în care a crescut.  

Pe 23 ianuarie 2020, documentarul despre viața ei, „Miss Americana”, filmat în ultimii 2-3 ani, a avut premiera la Sundance Film Festival, iar pe 31 ianuarie a fost oficial lansat pe Netflix. Documentarul a fost apreciat atât critic, cât și de publicul general, Taylor adresând cele mai importante evenimente recente din viața ei, cum ar fi implicarea în politică, procesul ei pentru asalt sexual, dar și cum nu mai are mult timp de a se bucura de succes, împlinind 30 de ani, și explicând cum publicul „se plictisește” de artiști, în special de artiste, după un anumit timp. Taylor a scris și un cântec pentru documentar, numit „Only The Young”, care explică cum tinerii sunt viitorul politicii. În mai, Taylor a lansat un mini-film concert, de la unul din concertele ei live din Paris din 2019, prima dată pe televiziunea americană, și apoi pe Hulu și Disney+.  

Albumul Lover trebuia să aibă un turneu mondial corespunzător în 2020, „Lover Fest” (numele sugerând că turneul o să conțină și festivaluri internaționale), dar care a fost anulat din cauza pandemiei globale de .

2021-prezent: Re-înregistrări și Midnights 

Fearless (Taylor's Version) 
Era re-înregistrărilor primelor 6 albume ale lui Taylor, cu scopul de a își deține complet drepturile de înregistrări, a început oficial pe 12 februarie 2021, cu lansarea re-înregistrării piesei „Love Story”, numind-o „Love Story (Taylor's Version)” / (Versiunea lui Taylor). Deși piesa era deja un hit masiv, certificat ca „diamant” de către RIAA, a debutat cu 7.5 milioane de ascultări în prima zi pe Spotify, cel mai mare debut pentru un cântec country din istorie. Albumul respectiv al piesei, Fearless (Taylor's Version), a fost lansat pe 9 aprilie. Acesta conține piesele originale de pe ediția de platină a albumului vechi, dar și 6 piese noi, scrise la momentul creării albumului original, pe care Taylor le-a numit „From The Vault” („Din Seif”). 
Albumul a fost aclamat de critici și public, majoritatea spunând că preferă versiunea nouă a acestuia, în defavoarea celei vechi. A fost lăudat pentru o producție mai clară, vocea mai dezvoltată și puternică a lui Taylor din prezent, și per total pentru o experiență mai bună de ascultare. Scorul pe Metacritic al acestuia este de 82/100, în timp ce scorul versiunii vechi este de 73/100. 
Pe Spotify, a debutat cu 50 de milioane de ascultări în prima zi, fiind al doilea cel mai mare debut feminin al anului, dar și cel mai mare debut pentru un album country din istorie. Pe Apple Music, atinsese poziția #2 (în Topul Albumelor SUA) înainte de lansare, cu doar 3 piese lansate până în acel moment, doborând recordul pentru cea mai înaltă poziție pentru un album ne-lansat (feminin). A atins #1 după lansare.  A debutat la #1, cu 291,000 de copii vândute în prima săptămână, în Topul SUA Billboard 200. Prin acest debut, Taylor a spart următoarele recorduri: cel mai scurt timp dintre 2 albume #1, a devenit prima femeie care să acumuleze 3 albume #1 în mai puțin de un an, prima femeie cu 9 albume care să debuteze la #1 și prima femeie care să petreacă un an întreg (53 de săptămâni) la #1 pe Topul Billboard 200. În săptămâna debutului, pentru a doua oară în carieră, Taylor avea 8 albume în Topul Billboard 200. Singura femeie care a avut acest număr de albume în top în același timp este Whitney Houston, după moartea sa (în 2012). De asemenea, Taylor și-a extins recordurile de cele mai multe săptămâni la #1 pe Topul Artist 100—la 47 de săptămâni (49 în prezent), și recordul pentru cele mai multe apariții în topul Hot 100 pentru o femeie—la 136 de piese (138 în prezent).  În Regatul Unit, după debutul albumului la #1, Taylor a spart recordul vechi de 54 de ani al formației The Beatles de cea mai rapidă acumulare de 3 albume #1. Global, albumul a debutat cu peste 1 milion de copii vândute, al nouălea album consecutiv a lui Swift care să realizeze asta.  În mai 2021, Taylor a fost onorată la Premiile BRIT cu premiul „Global Icon”. Ea este atât prima femeie care să câștige premiul din istorie, dar și primul artist non-britanic care să-l câștige. Ceilalți deținători ai titlului sunt Elton John, David Bowie și Robbie Williams. 
Red (Taylor's Version) 
Următorul album re-înregistrat a fost Red (Taylor's Version), lansat pe 12 noiembrie 2021. Conține 30 de piese: 20 dintre ele sunt cele de pe ediția deluxe a albumului vechi, una este „Ronan” (o piesă în scop caritabil, pe care Taylor a scris-o despre un băiețel cu cancer, cu suportul mamei lui), o versiune extinsă, de 10 minute, a piesei clasice „All Too Well”, și alte 8 piese noi, care au fost scrise pentru albumul original, dar nu au fost folosite ("From The Vault" / "Din Seif"). Un scurt-metraj numit „All Too Well: The Short Film” a fost lansat în aceeași zi, în el jucând Sadie Sink, Dylan O'Brien și Taylor însăși, ea fiind și scriitorul și regizorul filmului.  
Cu acest album, Swift și-a spart propriul record pentru cel mai mare debut pentru un album feminin din istoria Spotify-ului, cu 90.6 milioane de ascultări în prima zi la nivel global. Acest debut o face pe Taylor deținătoarea Topului 2, dar și a 5 din Topul 10 a celor mai mari debuturi feminine din istorie. Și-a spart același record și la nivelul Statelor Unite, unde a ocupat întregul Top 5 al pieselor, dar și 9 poziții în Top 10. Combinând ascultările a celor 2 versiuni ale piesei „All Too Well” (cea normală + cea de 10 minute), piesa a debutat cu peste 11 milioane de ascultări globale, cel mai mare debut al carierei ei.  Albumul este cel mai aclamat de până acum al lui Taylor, dar și unul din cele mai aclamate ale anului, cu un scor de 91/100 pe Metacritic. 
Speak Now (Taylor's Version) 
La unul din concertele din Turneul Eras, Swift a anunțat lansarea următorului album re-înregistrat, Speak Now (Taylor's Version), pe 7 iulie 2023. Este re-înregistrarea celui de al treilea album al artistei, Speak Now, lansat inițial în 2010.  1989 (Taylor's Version) Versiunea re-înregistrată a albumului fenomen 1989 va fi lansată pe 27 octombrie 2023, Swift anunțând lansarea la unul din concertele Turneului Eras. Două piese de pe album au fost deja lansate. După ce versiunea veche a cântecului „Wildest Dreams” a devenit virală pe rețeaua de socializare TikTok, Taylor a decis să lanseze versiunea nouă, pe care o deține, pentru ca lumea care voia să ia parte la momentul viral să poată alege versiunea ei. Așadar, piesa „Wildest Dreams (Taylor's Version)” a fost lansată pe 17 septembrie 2021. În doar 4 ore, cu 2 milioane de ascultări pe Spotify, piesa deja depășise cu mult recordul pentru cele mai multe ascultări într-o zi a versiunii originale, iar aproape toate persoanele care luau parte la trendul de pe TikTok au început să folosească versiunea cea nouă, ba chiar să refacă video-urile pe care le făcuseră cu cea veche. Versiunea nouă a atins locuri mai înalte decât reușise cea veche pe topurile mai multor țări. A doua a fost „This Love (Taylor's Version)”, lansată pe 6 mai 2022. A debutat cu 4.2 milioane de ascultări pe Spotify, care la acel timp era cel mai mare debut feminin pe platforma de streaming din 2022. 
Midnights 
La finalul discursului pentru acceptarea premiului Video-ul Anului pentru „All Too Well: The Short Film”, la Premiile MTV Video Music 2022, Taylor a anunțat că său următorul album va fi lansat pe 21 octombrie 2022. La câteva minute după, aceasta a postat pe rețelele de socializare coperta albumului, numit Midnights.  Albumul are 13 piese, Taylor explicând că acestea reprezintă poveștile ale 13 nopți din viața ei, „o explorare a terorilor si viselor dulci”. O ediție extinsă a fost lansată la 3 ore după lansare originală, numită "3am Edition". 
A debutat la #1 cu 1.578 de milioane de vânzări pe topul Billboard 200, cel mai mare debut al întregi sale cariere, și cel mai mare debut în 7 ani, Swift extinsându-și recordul pentru artistul cu cele mai multe albume care au debutat cu peste 1 milion de vânzări (5). Albumul a demolat recordurile pentru cel mai mare debut pe Spotify, cu peste 185 de milioane de ascultări în prima zi, și recordul pentru cea mai mare săptămână de vânzări de vinyl-uri, cu peste 575 de mii de copii vândute, mai mult decât triplând recordul anterior.  În săptămâna de debut a albumului, Swift a devenit primul artist din istorie care să ocupe întregul Top 10 al Topului Billboard Hot 100, cu piese de pe Midnights, prima dată în istorie când nu a fost prezent niciun bărbat în Top 10. „Anti-Hero” a preluat poziția #1, petrecând 8 săptămâni pe poziția fruntașă, cel mai longeviv #1 al artistei. Următoarele 2 single-uri, „Lavender Haze” și „Karma” au ajuns ambele pe poziția #2, ultimul beneficiind și de un remix cu rapper-ul Ice Spice. 
După lansarea albumului, Swift și-a anunțat următorul turneu mondial, The Eras Tour (Turneul Erelor), care celebrează toate "erele" artistei din întreaga sa carieră, fiecare eră fiind asociată cu un album. Turneul a început pe 17 martie 2023 în Glendale, Arizona și constă, momentan, în 68 de concerte în America de Nord, 13 în America de Sud, 10 în Asia, 7 în Australia și 48 în Europa. Cu cele 44 de melodii cântate la fiecare concert, acesta are o durată de peste 3 ore. Este preconizat să devină cel mai de succes turneu din istorie.

Discografie

Albume

 • Taylor Swift (2006) 
 • Fearless (2008) 
 • Speak Now (2010) 
 • Red (2012) 
 • 1989 (2014) 
 • reputation (2017) 
 • Lover (2019) 
 • folklore (2020) 
 • evermore (2020) 
 • Midnights (2022) 

Re-înregistrări 

 • Fearless (Taylor's Version) (2021) 
 • Red (Taylor's Version) (2021) 
 • Speak Now (Taylor's Version) (2023) 
 • 1989 (Taylor's Version) (2023)

Turnee

Swift pe scenă la The Eras Tour, în timpul actului Lover

Swift pe scenă la The Eras Tour, în timpul actului Lover

 • Fearless Tour (2009–2010) 
 • Speak Now World Tour (2011–2012) 
 • The Red Tour (2013–2014) 
 • The 1989 World Tour (2015) 
 • Reputation Stadium Tour (2018) 
 • The Eras Tour (2023–2024)

Filmografie

 • Hannah Montana: The Movie (2009) 
 • Valentine's Day (2010) 
 • Journey to Fearless (2010) 
 • The Lorax (2012) 
 • The Giver (2014) 
 • The 1989 Tour Live (2015) 
 • Reputation Stadium Tour Live (2018) 
 • Cats (2019) 
 • Miss Americana (2020) 
 • City of Lover (2020) 
 • folklore: the long pond studio sessions (2020) 
 • All Too Well: The Short Film (2021) 
 • Amsterdam (2022) 
 • Taylor Swift: The Eras Tour (2023)

Taylor
Taylor Swift la MTV Video Music Awards, ediția 2023